Skip to content

Passleader Latest Sample Questions for Oracle 1Z0-031 Test (41-50)

QUESTION 41:
While querying the DBA_TS_QUOTAS view, you find that a user, USER01, has a value, -1, in the MAX_BYTES column for all tablespaces in the database. Which statement is true for the user?

A.The user has used more space than what has been allocated.
B.The user has not been allocated space in any of the tablespaces.
C.The user has been given unlimited quota on tablespaces with an alter user command.
D.The user has been created using the QUOTA UNLIMITED clause for the SYSTEM tablespace in the CREATE USER statement.

Answers: C

QUESTION 42:
You execute the following command to enable a constraint that was disabled:
SQL> ALTER TABLE emp_sal ENABLE VALIDATE;
What are the two effects of executing this command? (Choose two.)

A.It does not validate the new data.
B.It fails if an index already exists on the column.
C.It fails if any existing row violates the constraint.
D.It enables the constraint to be enforced at the end of each transaction.
E.It prevents inserts, updates, and deletes on the table until the constraint is enabled.

Answers: C E

QUESTION 43:
You execute the following command:
SQL> DROP USER user01;
The command fails displaying the following error:
ORA-01922: CASCADE must be specified to drop ‘USER01’
What could have caused the command to fail?

A.The user account is locked.
B.The user’s password has expired.
C.The user’s schema has objects in the database.
D.The user is currently connected to the database.

Answers: C

QUESTION 44:
You decide to grant the SYSDBA privilege to SCOTT and execute the following command:
SQL> GRANT SYSDBA TO SCOTT;
GRANT SYSDBA TO SCOTT
*
ERROR at line 1:
ORA-01994: GRANT failed: cannot add users to public password file
What could be the reason for this error?

A.The REMOTE_OS_AUTHENT parameter is set to TRUE.
B.The REMOTE_OS_AUTHENT parameter is set to FALSE.
C.The REMOTE_LOGIN_PASSWORDFILE parameter is set to SHARED.
D.The REMOTE_LOGIN_PASSWORDFILE parameter is set to EXCLUSIVE.
E.The maximum number of entries in the password file has been exceeded.

Answers: C

QUESTION 45:
Which two statements are true regarding object privileges? (Choose two.)

A.The privileges cannot be granted to a user in the form of a role.
B.The object owner can grant the privileges to any other user in the database.
C.Any user that has the GRANT ANY OBJECT PRIVILEGE can grant the privileges on behalf of the object owner.
D.The grantee of the privileges with WITH GRANT OPTION can revoke the same privileges from any other user irrespective of its grantor.

Answers: B C

QUESTION 46:
Which option is true regarding the significance of the MAXLOGFILES, MAXINSTANCES, and MAXDATAFILES clause in the command to create the database?

A.They limit initial space allocation in the control file.
B.They limit initial space allocation in data files.
C.They limit initial space allocation in redo log files.
D.They limit initial space allocation in temporary files.

Answers: A

QUESTION 47:
In your database, the NLS_LANGUAGE parameter is set to American and other NLS parameters are set to their default values. What is the result of this setting? (Choose all that apply.)

A.The data stored in the tables is American.
B.The users use American to execute commands.
C.The day and month names are displayed in American.
D.The Oracle  error messages are displayed in American.
E.The database uses American as the language for the default sorting mechanism.

Answers: C D E

QUESTION 48:
Which two options will influence the frequency of checkpoints? (Choose two.)

A.the size of the data files
B.the size of redo log files
C.the size of the control file
D.the value that is specified for the PGA_AGGREGATE_TARGET parameter
E.the value that is specified for the FAST_START_MTTR_TARGET parameter
F.the value that is specified for the LOG_CHECKPOINT_TO_ALERT parameter

Answers: B E

QUESTION 49:
A user connects to the Oracle server in dedicated server mode and executes a query to fetch rows from a table.  Which are the processes that are always involved in this task? (Choose all that apply.)

A.user process
B.server process
C.log writer (LGWR)
D.system monitor (SMON)
E.database writer (DBWn)

Answers: A B

QUESTION 50:
Which two statements are true regarding static data dictionary views? (Choose two.)

A.They are accessible to an administrator only.
B.They are populated at the time of instance startup.
C.They can be re-created by executing an Oracle-supplied script.
D.The data in the base tables for the data dictionary views is updated when a data definition language (DDL) is executed.

Answers: C D

Passleader Latest Sample Questions for Oracle 1Z0-031 Test